zaterdag 25 juni 2022
No menu items!
No menu items!

Soms is liefde dit…

Een absolute aanrader, al is het maar om een zelfde gevoel te ervaren als dat ik doe als ik aan de titel van dit boek denk.

Soms is liefde dit…
S

Soms is liefde dit, alleen al de titel geeft me kippenvel van het goede soort. Het gevoel dat bij me op komt is dat het een lief, intiem, persoonlijk verhaal is, van een jonge vrouw op zoek naar de betekenis van liefde, seksualiteit en relaties. Maar daarmee is ze voor een deel ook  op zoek naar zichzelf.

Het is op een ontzettend prettige manier geschreven, waarbij persoonlijke ervaringen worden afgewisseld met research. Hierdoor lees je niet alleen een fijn boek, maar heb je ook het gevoel alsof je ervan leert. Daan Borrel is op zoek naar antwoorden en is, wanneer nodig, kritisch over zichzelf. Zo stelt ze vragen als: als we een relatie hebben, hoe kan het dan dat de seksuele interesse in elkaar lijkt af te nemen, terwijl deze voor andere mensen zo nu en dan wel sterk aanwezig is? Waarom gaan we vervolgens soms vreemd? En als dit nieuwe huis van ons samen zo fijn is, ligt het dan toch aan mij dat de muren op me af komen?

Ik kan me goed voorstellen dat er veel vrouwen (en mannen) zijn die eenzelfde zoektocht doormaken als de auteur en die herkenning kunnen vinden in het boek. Tegelijkertijd zitten er interessante verhaallijnen doorheen, zoals hoe seksualiteit vanuit het taoïsme wordt ervaren, en haalt Daan Borrel films, boeken en documentaires erbij, waarbij ze mooie paralellen trekt naar haar eigen leven, dan wel beschrijft hoe tegenstrijdig de liefde, seks en relaties kunnen zijn. Hierdoor wordt het boek voor een bredere doelgroep toegankelijk.

Soms is liefde dit. Wat een prachtige titel en wat ben ik blij dat ik dit boek heb mogen lezen. Elke keer als ik het erbij pakte en mij de tijd werd gegund om het te lezen, dacht ik letterlijk: en soms is liefde dit. Maar ook als het zondag was en mijn man en zoontje bellen aan het blazen waren, ook dan ging er weer door me heen ‘en soms is liefde dit’.

Een absolute aanrader, al is het maar om een zelfde gevoel te ervaren als dat ik doe als ik aan de titel van dit boek denk.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Soms is liefde dit…

HomeILVY MagazineSoms is liefde dit...

AANRADERS

Als sorry zeggen niet lukt

Ze is boos, boos omdat hij niet wil inzien dat zij degene was die dit keer verdrietig mocht zijn. Zij was degene die van alles voelde, nadat ze drie jaar lang niets had gezegd. En toch lukt het hem om het om hem te laten draaien. Hij was degene...

Liefdesverdriet

Singles Day!

Liefde leer je

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com