Getest: Glijmiddel!

Laatst was ik aanwezig bij een workshop waarbij je 21 technieken leerde om een man af te trekken. 21! Gelukkig bleek al snel dat er in ieder geval al 7 waren voor wanneer er nog geen sprake is van een erectie en je de penis met deze technieken hard kan maken. Of ze alle 21 zo prettig zijn, laat ik even in het midden. Maar ik denk wel degelijk dat er een heleboel vrouwen gebaat zouden zijn bij zo’n workshop.

Wat opviel bij de workshop was het slechte glijmiddel dat gebruikt werd en wat er ook eigenlijk toe leidde dat de dames erg vaak waren afgeleid. Het plakte, was stroef en je kreeg er korreltjes van. Er werden zowaar dildo’s gebruikt, maar dit glijmiddel zou vast niet heel veel fijner zijn wanneer je het op een echte penis zou smeren.

Het werd deze dames al snel duidelijk: glijmiddel kan een enorme moodkiller zijn! Je zorgen moeten maken om het glijmiddel dat je gebruikt, of dit geval je eraan irriteren en letterlijk je handen moeten wassen tussendoor, is zeker niet goed voor de opwinding. Glijmiddel kan zo bepalend zijn voor het genot van de seks en al helemaal slechte glijmiddel.

Wij van ilvy pleiten dan ook voor fijn glijmiddel! En iedereen zou moeten weten welk glijmiddel nou echt heel lekker is. Daarom testte het testpanel verschillende glijmiddelen.

Wat belangrijk is om te weten is:

  • Je kan allergisch zijn voor bepaalde glijmiddelen, dus test het altijd even uit op je hand als je een nieuw soort aanschaft en smeer het niet gelijk op je intieme delen!
  • Condooms kunnen kapot gaan van bestandsdelen uit glijmiddel. Dus doe je research en kijk even op de bijsluiter van de condooms of er iets in staat over het gebruik van glijmiddel.
  • Speeltjes kunnen kapot gaan van glijmiddel. Ook hierbij geldt dat er vaak wel iets vermeld staat op de bijsluiter van het speeltje over wat voor glijmiddel je wel of niet kan gebruiken.
  • Niet elke silicone of op water gebaseerde glijmiddel is het zelfde. Elk merk heeft zijn eigen samenstellingen.
  • Goedkoop is vaak wel duurkoop of ellendig. Je blijft smeren, of je maakt je huid, je condoom of je speeltje kapot.
  • Fijn, maar vaak ook iets duurder glijmiddel, hoef je vaak maar 1 of 2 keer op te doen bij een vrijpartij.

Het oordeel:

Zonder enige twijfel gaan wij voor Pjur Original. Maar dan wel voor de 100 ml versie. Hij is er ook in grotere flesjes, maar deze zijn zo onhandig als je tijdens een vrijpartij subtiel het glijmiddel wil pakken. De Pjur Original is door 5 verschillende koppels uitgeprobeerd en zij besloten unaniem dat dit product niet mag ontbreken in de slaapkamer.

Hij product is precies goed. Het voelt voor zowel de man als de vrouw erg zacht en verzorgend aan. Het is goed te doseren en verhoogt het gevoel van opwinding en genot. Bovendien zitten er geen geurtjes of smaken aan die maar al te vaak eerder afleidend zijn, dan dat ze een toegevoegde waarde hebben.

Afhankelijk van de duur van de vrijpartij hoeft het glijmiddel maar een enkele keer gebruikt te worden.

Let op: het is op siliconen basis. Houdt hier dus rekening mee als je het in combinatie met condooms of seksspeeltjes wil gebruiken: niet alle producten reageren hier goed op.

Getest: Glijmiddel!

Een flesje van 100 ml kost €14,95. Dit lijkt duur in vergelijking met veel andere glijmiddelen, maar het is elke cent waard! Je kan het kopen op EasyToys.nl.

Related