Tess test voor jouw gemak, genot & plezier!

Tess test voor jouw gemak, genot & plezier!
Tess test voor jouw gemak, genot & plezier!

Wij stellen heel graag Tess aan je voor van TessTesst.nl. Ze werkte jarenlang in sexshops (hier mag seks met een x geschreven worden, aangezien het een Engels woord is) en kwam erachter dat het kopen van een speeltje lang niet zo eenvoudig is als het misschien lijkt. Te vaak kocht ze een speeltje dat niet aan haar verwachtingen voldeed en de kwaliteit stelde haar dikwijls teleur, zeker wanneer ze hier veel geld voor had betaald. Tess had behoefte aan eerlijke en duidelijke reviews: en zo ontstond Tesstesst.nl, de plek waar jij van ontzettend veel speeltjes een indruk kan krijgen voordat je ze aanschaft.

Jij hebt wel een hele unieke baan: je test seksspeeltjes! Hoe ben je daarbij gekomen?

Jarenlang heb ik in sexshops gewerkt, dus ik had natuurlijk al best wel veel seksspeeltjes uitgeprobeerd. Ik vond het altijd al leuk om nieuwe speeltjes te proberen en mijn mening daarover te delen. Ook vind ik het leuk om te schrijven en om foto’s te maken. Vrienden en vriendinnen vroegen mij al regelmatig om advies op seksspeeltjes gebied en soms schreef ik voor vrienden ook al eens een review. Dat vond ik zo leuk en de reacties waren ook zo positief elke keer, dat ik besloten heb om Tesstesst.nl te beginnen en hier mijn baan van te maken.

Wil je een speciale boodschap uitdragen of overbrengen?

Ik vind het belangrijk om mensen te laten weten dat niet alleen niet elk seksspeeltje goed is, maar ook vooral dat niet elk seksspeeltje veilig is. Er zijn nog best wel veel seksspeeltjes te koop die gemaakt zijn van giftig en/of poreus materiaal. Dat is gewoon niet veilig voor je lichaam.

Verder vind ik het heel jammer dat seksspeeltjes, en sowieso veel seksuele onderwerpen, nog zo’n taboe zijn. Ik hoop door zelf normaal en open te praten en te schrijven over deze onderwerpen, dat anderen dat misschien ook gaan doen. Een beetje het taboe doorbreken dus. Het is echt niet nodig om je te schamen voor zulke dingen!

Hoe reageren anderen erop dat je dit doet als werk?

De meeste bekenden wisten al dat ik in een sexshop werkte, dus die kijken er niet zo raar van op. Verder varieert het erg: sommige mensen vinden het echt het coolste beroep waar ze ooit van hebben gehoord en anderen vinden het maar raar. Sommige mensen vinden het dapper, weer anderen noemen het TMI (too much information). Maar toch is de meerderheid wel positief. Meestal zijn ze wel nieuwsgierig en vragen ze wat nu het beste seksspeeltje is. Soms kies ik er trouwens bewust voor om niet te zeggen wat voor werk ik doe. Dan zeg ik gewoon dat ik schrijf of dat ik blogger ben.

Je maakt vlogs met daarin de reviews: vond je dat niet ontzettend spannend om te doen?

De eerste keer vond ik het best wel eng! Mezelf op video zien was al ongemakkelijk, maar dan ook nog om zo open over seksspeeltjes te praten… Zonder dat ik wist wie het allemaal zou gaan zien! Gelukkig raakte ik er eigenlijk heel snel gewend aan en nu vind ik het vooral leuk om te doen.

Wat wel weer heel spannend was: voor een nieuwe lijn heb ik seksspeeltjes getest terwijl mijn hoofd gefilmd werd. Dat was pas eng! Praten in een vlog stelt dan ineens niets meer voor.

Je gaat dan wel echt met de billen bloot. Ben je altijd al zo open en bloot over je seksualiteit geweest?

Nee, ik kan me nog herinneren dat ik op mijn 18e mijn eerste vibrator wilde gaan kopen, maar de sexshop niet in durfde te gaan. Het duurde een paar jaar, maar toen was ik ook wel helemaal los. Dat kwam denk ik door een combinatie van vrienden die ook heel open waren en mijn werk in een sexshop. Het open worden over seksualiteit ging toen heel snel en nu kan ik het me niet anders voorstellen.

Staat jouw seksuele relatie in het teken van het testen van speeltjes?

Nee, tenminste, dat idee heb ik helemaal niet. De meeste speeltjes test ik namelijk alleen. Voor mij persoonlijk zijn de meeste speeltjes meer iets om alleen te gebruiken.

Dit houdt wel in dat ik dus vaak masturbeer, met allerlei verschillende speeltjes. Masturberen vind ik sowieso het leukste om te doen met seksspeeltjes. Dus ook als ik niets aan het testen ben, pak ik er een speeltje bij.

Als er wel speeltjes voor koppels zijn, wat vrij weinig voorkomt overigens, dan varieert het met wie ik deze test: ik heb een open relatie, dus het is dan net hoe het uitkomt. Sommige speeltjes zijn vooral leuk voor twee vrouwen, dan doe ik dat samen met een vriendin. Er is altijd wel iemand die het leuk lijkt om het samen te proberen.

Zijn er wel eens speeltjes waar je mond van open valt?

Het is mij 1 keer overkomen dat ik een speeltje kreeg waar mijn mond van open viel. Een tip die ik altijd meegeef aan mensen die een speeltje bestellen, is dat ze even opmeten hoe groot het speeltje in het echt is. Nou, dat advies was er even tussendoor geglipt toen ik een dildo mocht uitkiezen van een heel tof merk. Toen ik het pakketje open maakte en ik zag hoe groot hij was, schrok ik wel echt. Een dildo van 9.5 inch lang met een omtrek van 7.75 inch is dus écht heel groot.

Ook kan mijn mond soms openvallen van verbazing over de kwaliteit van sommige speeltjes. Die is soms zo ontzettend slecht.

Verder ben ik niet meer echt verbaasd over de bizarre dingen die ze verzinnen. Wel vraag ik me regelmatig af: waarom? Ik geloof bijvoorbeeld niet dat er mensen zijn die het extra opwindend of stimulerend vinden als ze een Emoji vibrator gebruiken.

Wat is het gênantste moment dat je hebt gehad met het testen?

Echt een gênant moment heb ik niet gehad. Wel heb ik een heel pijnlijk moment gehad: Ik testte een vacuüm speeltje. Deze moest je op je clitoris plaatsen en vervolgens werd deze met een ritme vacuüm gezogen. Het leek me erg lekker, maar dat viel tegen. Toen ik wilde stoppen, omdat het niet lekkerder werd, bleek dat deze echt zat vastgezogen aan mijn clitoris. Ik kreeg ‘m gewoon niet meer los van mijn clitoris. Ik trok er best wel hard aan, maar er gebeurde niks behalve dan dat het pijn deed. Uiteindelijk liet het speeltje los toen ik er ontzettend hard aan trok, maar zelfs in de dagen erna bleef het pijn doen. Tja, dat werd geen positieve review.

Wat is het mooiste of fijnste speeltje?

De ervaring leert dat het uiterlijk van een speeltje niets zegt over hoe goed of fijn het speeltje is. Mijn favoriete speeltjes zijn op dit moment de Womanizer, de Zumio, de We-Vibe Gala en de Njoy Pure Wand. Dat zijn er best veel, maar ik kan oprecht niet kiezen. Ze hebben allemaal hun eigen speciale ding. De Womanizer werkt met luchtdruk en dat is echt geweldig: dat raad ik echt iedereen aan! De Zumio ziet eruit als een elektrische tandenborstel, maar geeft geweldige pinpoint stimulatie. Dit is super intens, maar ik vind het echt heel lekker. De We-Vibe Gala vibreert aan beide kanten van je clitoris, met elke kant een eigen patroon. En de Njoy Pure Wand is een metalen dildo die echt perfect voor je G-spot is.


Wat kan je als tips meegeven aan mensen die een seksspeeltje willen aanschaffen?

  1. Bedenk eerst waar je behoefte aan hebt. Wil je iets voor je clitoris of misschien voor je G-spot, of juist allebei tegelijk, of misschien wel voor de prostaat. Houd je van klein of groot? Moet het vibreren of juist niet?
  2. Het is heel belangrijk om een speeltje van veilig materiaal te kiezen. Met siliconen zit je altijd goed, dat is veilig en het voelt lekker glad en redelijk zacht aan. Een sekspeeltje van glas, RVS of ABS plastic is ook prima, maar die voelen wel harder aan.
  3. Lees reviews(!) zodat je een beter beeld krijgt van wat zo’n speeltje nu echt doet. Heb je al een speeltje op het oog? Google dan even om te zien of er ergens een review staat. Ben je nog op zoek naar een speeltje? Dan kan je ook op mijn site verschillende reviews lezen om een beeld te vormen van wat jij prettig zou vinden.
  4. Gebruik glijmiddel! Glijmiddel is ook echt heel fijn om te gebruiken bij seksspeeltjes, maar let er wel op dat er geen glycerine of parabenen in zitten, want dat is ook weer minder goed voor je lichaam.
  5. En verder, schaam je niet. Niet voor wat je leuk of lekker vindt. Niet voor hoe lang of hoe kort je erover doet om klaar te komen. Niet voor het feit dat je een seksspeeltje wilt of hebt. Het is echt allemaal oké.

Related