zaterdag 25 juni 2022
No menu items!
No menu items!

Weten wat je niet wil, is niet hetzelfde als weten wat je wel wil

Weten wat je niet wil, is niet hetzelfde als weten wat je wel wil
W

Ze vond het zo lastig om de woorden te vinden, maar het waren niet alleen de woorden die ze zo lastig vond om uit te spreken. Ze wist het simpelweg ook gewoon echt niet. Haar partner daarentegen kon het wel goed bewoorden en duiden: hij vond het fijn als ze samen eerst zouden douchen voordat ze naar bed gaan. Vervolgens had hij een heel script van de handelingen en aanrakingen die hij tot in den detail kon beschrijven. Hij wist wat hij wilde, op seksueel gebied dan. Op andere gebieden had hij het ook niet altijd helemaal scherp. Voor haar was het dus een stuk lastiger.


Wat ze wel wist, is wat ze niet wil. Dat kon ze altijd heel goed aangeven. Maar, weten wat je niet wil is absoluut niet hetzelfde als weten wat je wel wil. En daar kwam ze ook achter. Waarschijnlijk is dat ook omdat ze altijd veel meer aandacht heeft gehad voor wat ze niet wil en veel minder voor wat ze wel wil. Ze dacht dat het op hetzelfde neerkomt, maar dat is niet zo. De meest mensen kunnen namelijk wel voelen als er iets gebeurt dat ze niet prettig vinden. Ze kunnen een grens aangeven of vragen of iets anders kan. Maar, dat betekent dus in de context van seks dat je eerst in een relatief onprettige situatie moet komen voordat je iets opmerkt of aangeeft. Terwijl de kunst van fijne en vrije seks juist is om bij het onprettige weg te blijven en je te bewegen in alles dat je wel prettig vindt, ofwel lekker vindt.

En daarom is het zo belangrijk om actief te weten wat je wel wil en lekker vindt, in plaats van telkens te reageren op aanrakingen die minder fijn voelen. Weten wat je niet lekker vindt, is dus niet hetzelfde als weten wat je wel lekker vindt. Want als je merkt dat iets minder fijn voelt, weet je dan ook aan te geven wat er moet veranderen waardoor het wel fijn voelt?

Daarom moest ze nu haar aandacht gaan richten op alle aanrakingen, fantasieën en handelingen die ze wel fijn vindt. Niet alleen om seks voor haar prettiger te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat hij zich minder begrenst voelt. Hij is namelijk degene die voortdurend heeft gehoord wat er anders moet, maar daarbij geen alternatieven kreeg. Ondertussen taste hij volledig in het duister en voelde hij zijn onzekerheid als minnaar toenemen. Hij heeft het nodig dat zij weet wat ze wil, om samen weer fijne seks te kunnen hebben.

je hebt op ilvy.com gelezen:

Weten wat je niet wil, is niet hetzelfde als weten wat je wel wil

HomeILVY MagazineColumnWeten wat je niet wil, is niet hetzelfde als weten wat je...

AANRADERS

Als sorry zeggen niet lukt

Ze is boos, boos omdat hij niet wil inzien dat zij degene was die dit keer verdrietig mocht zijn. Zij was degene die van alles voelde, nadat ze drie jaar lang niets had gezegd. En toch lukt het hem om het om hem te laten draaien. Hij was degene...

Liefdesverdriet

Singles Day!

Liefde leer je

VOLG JIJ ONS AL?

advertisment

KIJK JIJ WEL EENS PORNA?

Het grote verschil tussen porno en porna is de vrouwvriendelijkheid. En daarmee bedoelen we niet dat het veel braver is, of soft (integendeel…) of dat er altijd een goed verhaal in zit (er wordt wél beter over nagedacht) of dat er alleen maar vrouwen bevredigd worden.

Kijk maar eens op: pornakijken.com