Vrijblijvende vakantieseks: niet meer van deze planeet

‘Herinner jij ‘m nog? Je eerste, echte vakantievlam? Dat lekkere hapje waarmee je tot je eigen stomme verbazing binnen no time stomende seks had terwijl dat normaal gesproken niet écht jouw ding is? Gelukkig. De herinnering aan die lekkere vrijpartij in de tent, op het strand of in het toilet van de plaatselijke kroeg (ja, je hoort wel eens wat) kan nét de oppepper zijn die je nodig hebt wanneer je laatste vlam je heeft laten zitten en je weer als single door het leven stapt.

Het valt tegenwoordig niet mee om een potje vrijblijvende seks te hebben op vakantie. Waar we ‘vroeger’ wisten te genieten van het moment, op de terugreis kortstondig en met weemoed dachten aan hoe lekker, lief, leuk, romantisch, geil het was, we wisten: die zien we nooit meer terug. En wees eerlijk, dat gaf rust. Eenmaal thuis gingen we op standje ‘normaal’. Terug aan het werk of de studie. De dagen werden weken, de weken werden maanden. Tijdens een doe-het-zelf-seks-sessie haalden we nog even herinneringen op, maar ook die verbleekten met de tijd. Zonder mobiele telefoon, Facebook, Twitter en Instagram bleef die vakantievlam waar hij hoorde te zijn: in je herinnering.

‘Zonder mobiele telefoon, Facebook, Twitter en Instagram bleef die vakantievlam waar hij hoorde te zijn: in je herinnering’

Daar moet je nu nog eens om komen! Seks op vakantie is voor singles volop te krijgen. En daar hoef je echt niet per se voor op reis met andere singles. Wanneer je alleen rondreist ben je een soort honingpot waar hordes bijen op af komen. Backpackers kunnen er over meepraten. Maar hoe hou je het vrijblijvend als je helemaal geen zin hebt in enige vorm van binding, behalve een kortstondige en prettige uitwisseling van lichaamssappen? Je bent niet meer van deze planeet als je geen smartphone hebt, geen telefoonnummers uitwisselt zodat jullie ’s avonds of de volgende dag nog kunnen afspreken. Foto’s zijn sneller gemaakt dan je met je ogen kunt knipperen en voor je het weet sta je met je halfnaakte lijf op zijn of haar Facebookpagina. Dag privacy!

Nog even en die vakantievlam haalt het na een paar hoogtepunten in zijn hoofd dat jij de liefde van zijn (of haar) leven bent. Eenmaal thuis blijven de mails maar komen, stopt je telefoon niet met rinkelen en worst case: hij of zij rust niet voordat er een vliegticket is geboekt richting jouw casa. Nee, het leven van een reizende single gaat heus niet altijd over rozen.’