Vakantie Lijven Liefde

En daar lig je dan. In een te kleine, warme ruimte. De muren zijn zo dun als papier, als ze er al zijn. Dit is het moment waar je op hebt gewacht: dit is de tijd waarin jij had beloofd aan jezelf, je partner of je therapeut, dat je aandacht voor elkaar zou hebben. Het moment waarop je seks prioriteit zou gaan geven. En daar lig je dan…

Volgens je therapeut was deze belofte veel te naïef: vakanties zijn namelijk helemaal niet bij uitstek het moment om je seksuele relatie aandacht te geven. Tenminste, niet als het in het dagelijkse leven al geen behoorlijke aandacht kan krijgen.

De vakantie is namelijk gevuld met valkuilen. En wel precies dezelfde als thuis. Voor zowel gezinnen, als voor stellen zonder kinderen. Alleen hebben deze laatste stellen iets meer zeggenschap over hoe de vakantie wordt ingedeeld. Ervaring leert echter dat seks dan ook niet in de planning past wanneer dat het thuis ook niet doet.

Té vaak hoor ik van cliënten of van vrienden dat ze zó ontzettend toe zijn aan de vakantie. Tijd voor hen samen en het gezin. Ik vind het dan altijd al zonde dat ze die samen tijd kennelijk onvoldoende op andere momenten kunnen plannen, maar ik vind het vervolgens sneu als blijkt dat die samen tijd verloren gaat door de tijd die er met het gezin wordt doorgebracht.

Tijd doorbrengen met het gezin is een cadeautje, zeker wanneer dit in de vakantie zonder afleiding van werk en andere sociale verplichtingen kan. Maar tijd samen doorbrengen, als geliefden, blijkt voor vele toch elk jaar weer een illusie. Je geniet als ouder zijnde van je kinderen en van je partner in zijn rol als ouder. Maar in hoeverre blijft er echt tijd over voor jullie samen? Zonder dat je nog moet afwassen, de kinderen erbij zijn, je moe bent, je lek gestoken wordt door muggen of dat je in je comfortabele campingoutfit zonder make up de dag afsluit met een biertje of wijntje.

Echt tijd samen doorbrengen op vakantie is namelijk helemaal niet zo eenvoudig als dat het klinkt. Helaas!! Je hebt nou eenmaal te maken met kinderen die net als thuis een appèl op je doen. Je hebt nou eenmaal te maken met een zeker huishouden dat je moet runnen. En bovenal: je moét genieten van alles, want je hebt immers eindelijk vakantie.

Het meeste van je tijd breng je door met culturele of zwembadachtige activiteiten, maar in hoeverre ben je dan samen? Jij en je partner, als geliefden of minnaars, in plaats van in zweet doordrenkte ouders zonder make up of een fatsoenlijke outfit. Het gaat echt niet alleen maar om de uiterlijke vertoning, maar je mooi voelen wordt dikwijls gestimuleerd door hoe je eruitziet. Of het nou een simpel lipglosje is, geschoren benen of gewassen haar dat niet enkel uit gemak is op gebonden in een warrige knot. En de moeite die jij in jouw verschijnen stopt, zal ook worden gezien door jouw partner. Hoe fijn is dat?!

Doe af en toe op je vakantie je best, zoals je ook voor je minnaar zou doen. Probeer tijd te creëren met elkaar, zonder afleidingen. Het is niet alleen vakantie voor de kinderen of het gezin, maar ook voor de geliefden die samen hard gewerkt hebben voor deze vakantie.

En daar lig je dan dus. Klaar voor de vakantie seks. Bezweet en beplakt, onder de muggenbulten, met een beetje pech verband en ruikend naar de anti muggen spray. In alle stilte wil jij zo gaan genieten van een opwindende vrijpartij terwijl de kinderen of de buren elke zucht of stoot (letterlijk) kunnen horen. Ik wens je succes. Geniet er intens van.

Maar als het niet lukt, als de opwinding niet zo groot is, of wanneer jij je partner even niet lekker vindt ruiken of proeven: vergeef jezelf dan, want met jou nog honderd duizenden vakantiegangers die zich net zo hadden voorgenomen om tijdens de vakantie écht tijd samen door te brengen. En eens écht seksueel van elkaar te genieten.

Wil jij weten hoe meer samen tijd kan creëren? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij. 

Related