Het bestaat: Ook (juist!) zonder erectie een vrouwelijk orgasme!

Met oprecht medeleven hoor ik het verhaal aan van deze man. Een man die denkt dat  hij de enige man op de wereld is die een slechte minnaar is. Hij heeft namelijk een erectieprobleem. Hij kan ontzettend lekker zoenen en strelen, ervaart volop opwinding, maar zodra er geslachtsgemeenschap plaats gaat vinden verdwijnt zijn erectie. Sneu. Zeker als je bedenkt dat hij pas op latere leeftijd de liefde van zijn leven tegen is gekomen en niets liever wil dan het haar seksueel naar de zin maken.

‘Mannen met erectieproblemen: Geef niet op, je kan nog steeds een fantastische minnaar zijn die de ander naar ongekende hoogtes brengt!’

Wanneer hij mij dit met moeite en gestotter verteld, begint het al te kriebelen. ‘Oh nee, niet weer.’ Ik houd het voor me, maar het ligt op het puntje van mijn tong. Wat hij niet weet is dat hij deze week al de vierde nieuwe cliënt is die met ditzelfde vraagstuk komt.

Hij is de vierde man deze week die mij letterlijk verteld dat ‘hij geen seks kan hebben met zijn vrouw’. Hij kan namelijk geen erectie behouden en ‘dus kan hij haar geen orgasme geven’. Tenminste, zo klinkt de gedachtegang van deze en de andere drie mannen. Zij zijn namelijk in de overtuiging dat zij dit alleen zouden kunnen wanneer zij in staat zijn om geslachtsgemeenschap te hebben.

Doordat zij deze overtuiging hebben is hun ‘probleem’ met de jaren alleen maar groter geworden en zelfs leidend voor hun seksuele relatie. Want: door zijn erectieproblemen kan hij geen geslachtsgemeenschap hebben en kan zij geen orgasme krijgen, aldus de mannelijke client. En als er iets is wat je vooral niet moet doen met seksuele problemen, is het wel druk erop leggen en het een leidende rol geven. Daarmee neemt het je volledige seksuele relatie over, waardoor je geen oog meer hebt voor al dat andere wat nog wel fijn en prettig is.

‘Je richten op de fijne mogelijkheden en het genot van de ander kan daarentegen wel tot die erectie leiden.’

Dus naast het feit dat deze arme man totaal niet op de hoogte was van het vrouwelijk genot en de mogelijkheden om dat genot optimaal te proeven, zijn de erectieproblemen nog veel groter geworden, dan wellicht nodig was. Hij had namelijk al jaren zijn vrouw heerlijk kunnen verwennen met orale seks of masturbatie en hij had mogelijk al jaren van zijn erectieproblemen af kunnen zijn (zeker in het geval bij deze betreffende client). Een erectie is namelijk onder meer de lichamelijk uiting van opwinding. En als er iets opwindend is, dan is het wel het aanzicht van het genot van de ander waar jij een bijdrage aan mag leveren. Dit in tegenstelling tot gedachten als ‘oh jee, zal hij het doen?’, ‘ wat ben ik ook een sukkel’, ‘zal ze het wel sexy vinden?’, of ‘het zal wel niet lukken’. Deze laatste gedachten zijn absoluut niet opwindend en zullen er dan ook niet toe leiden dat de erectie weer terugkomt. Je richten op de fijne mogelijkheden en het genot van de ander kan daarentegen wel tot die erectie leiden.

Onthoud dat het vrouwelijk orgasme bij slechts een hele kleine groep vrouwen hoofdzakelijk door enkel penetratie wordt bereikt. Voor een veel grotere groep is orale seks of masturbatie leidend. Mannen met erectieproblemen: Geef niet op, je kan nog steeds een fantastische minnaar zijn die de ander naar ongekende hoogtes brengt!